В’ячеслав Довженко: «Уже з наступного дня ми почувалися рідними людьми»

Автор(и)

  • Вікторія Котенок

Анотація

В’ячеслав Довженко (н.1976) – актор театру і кіно, заслужений артист України. Акторську освіту здобув у Дніпропетровському театральному училищі (1995), режисерську – в КНУТКТ ім.
І. Карпенка-Карого (2009). Працював у театрах Дніпра і Києва. З 2011р. – актор Київського театру на Подолі. Ролі: Іполіт у виставі «Дівчина з ведмедиком, або Неповнолітня» за мотивами роману Віктора Домонтовича «Дівчина з ведмедиком» (режисер Стас Жирков), Кирило в комедії «Замовляю любов» Тетяни Іващенко (Сергій Павлюк), Девід в іронічній комедії «Мрії оживають» за п’єсою Івана Вирипаєва «Dream Works» (Давид Петросян), Дон Жуан у драмі «Камінний господар» Лесі Українки (Іван Уривський) та ін. У кіно дебютував роллю
Петра І у драмі Юрія Іллєнка «Молитва за Гетьмана Мазепу» (2001). Ролі в серіалах: Пантелеймон Куліш у «Тарас Шевченко. Заповіт» (1997) і «Братство» (2005) Станіслава Клименка, Георгій Метревелі у «Клан Ювелірів» Дмитра Гольдмана (2015), Стас Величко в «На лінії життя» Антона Гойди (2016), Роман Свиридов у детективі «Схованки» Ірини Громозди (2019) та ін. В кіно: «Серпень» у військовій драмі «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва (2017; премія «Золота дзиґа» в номінації «Найкраща чоловіча роль» за цю роль, 2018).

Розмова з В’ячеславом Довженком відбувалася в Культурному центрі «Арт Братислава» (Київ) у вересні 2019 року. Уважний до запитань, щирий у відповідях, компанійський у поведінці. Схильний до жартів та самоіронії. Про таких кажуть: душа компанії. Емоційно, із запалом він розповідав про свої вагання при виборі професії, митарства у пошуках себе і справи до душі, про роботу у виставах і фільмах. Поділився важливими критеріями, за якими працює і радить працювати кожному, хто прагне стати актором.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-04

Номер

Розділ

Обличчя

##category.category##

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>